2015. június 23., kedd

Ragacsos kulimász

A nagyobbik fiam nevezte el így a híg csirizt, szerintem találó kifejezés. Liszt + víz kell hozzá olyan arányban, hogy önthető, kanalazható massza legyen. Általában egy nagyobb tálba kerül a csiriz, ami mellé kisebb tálakat, poharakat , kanalakat teszek hol a konyhapultra, hol a kiskonyha pultjára.



Kortól függ, hogy kell-e / szeretnéd-e ezt még tovább variálni (lehet pl. mintát előrajzolni, konkrét feladatot kitalálni, stb.). Kicsivel több, mint két éves volt, amikor ételfestékkel megszíneztem a masszát és úgy "tálaltam fel". Mellékeltem egy tányéralátétet festővászonnak, hogy a kanalazgatás mellett lehessen csepegtetni és szét is kenni a színes kulimászt. Nálunk minimum 20 percnyi csendes, egy helyben történő maszatolás lesz az eredmény, erről a csodaszép alkotásról nem is beszélve.





Pár pillanat alatt elkészül az alapanyag és a mosogatás sem macerás utána, csak be kell egy kicsit áztatni az edényeket.



Maszatolásra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése